Onze school steunt de schoolkinderen in Kenia


Onze school steunt de schoolkinderen in Kenia.

De Parochieschool van Peulis stapte dit jaar 1322.70 euro bij elkaar voor hun vastenproject in Mwachidafu, Kenia. Op donderdag 3 mei kwam Brigitte zelf naar de school om de centen in ontvangst te nemen. Einde mei vertrekt ze terug naar Kenia.

We laten ze hier nog even aan het woord om ons te vertellen wat ze met al de middelen die ze hier vergaart doet.

Brigitte Van Hoof vertelt:

Watoto Moyoni VZW – mijn droom in 2010 was om 100 kindjes zorgeloos naar school te kunnen laten gaan. Ondertussen steunen wij maar liefs 300 kinderen. Kindjes uit kansarme gezinnen die zonder onze steun geen toekomstmogelijkheden zouden hebben …

Vorig jaar hebben we ons project ook uitgebreid naar een 2de school, ondersteuning geven waar nodig, kinderen een kans geven om zonder zorgen naar school te mogen gaan, betere prestaties, minder absenteïsme.

Dit jaar zijn we gestart met het oprichten van een bibliotheek met Engelstalige leesboeken. Kinderen motiveren om te lezen en zo hun Engels te verbeteren en het werkt. ( Engels is de 2de taal en belangrijk om later verder te studeren en te werken). Vooral de leesboeken met prenten erbij, slaan aan. Nadien laten we ze dan het verhaal in hun eigen woorden vertellen zodoende leren ze zonder het zelf te beseffen.

Verder staat er nog op het programma de bouw van 2 nieuwe klaslokalen. Eentje zal gebruikt worden als slaapzaal voor de allerkleinste, matrassen hebben we reeds aangekocht. Maar nu moeten we eerst nog het klasje ontruimen vooraleer de kindjes een dutje kunnen doen.

2de klaslokaal gaat gebruikt worden voor kantoor directeur + bibliotheek.  Zo is er ook altijd iemand aanwezig om toe te kijken dat de boeken goed gebruikt worden en ook in goede conditie gehouden worden.

We leggen ook de nadruk op zorg dragen voor hun materiaal, alsook netheid en orde van hun klasjes. Onze directeur geeft alvast het goede voorbeeld. Ook afval wordt aan gewerkt zodanig dat niet iedereen zijn afval gewoon op de grond gooit maar nu naar een vaste plaats brengt. Zo blijft ook de schoolomgeving netjes.

Onze kinderen zijn superblij met jullie steun, de ouders en leerkrachten waarderen jullie inzet.

Het is prachtig om te zien dat de samenwerking met Bridge, leerkrachten, directeur, ouders , de kinderen en mezelf blijft groeien. Dat we er blijven voor gaan en dingen blijven bijsturen waar nodig.

Zonder jullie steun zou ons dit allemaal niet lukken. Het is hartverwarmend om op te merken dat jullie dit project jaar na jaar blijven steunen. En dat jullie kinderen ook meeleven met onze kindjes in Kenia.